“Ini Terlepas Pandang Atau Soal Kerja?” , Netizen Sindir Sabronzo Dolla

Nama kumpulan Dolla yang dianggotai oleh empat gadis cantik sehingga mendapat jolokan Blackpink Malaysia ini rasanya tidak perlu diperkenalkan lagi.

Mana tidaknya, setiap kelincahan tarian dan nyanyian mereka pasti menerima pujian di kalangan pengikut. Ditambah pula, Dolla terpalit dengan kontroversi memakai pakaian tidak sopan ketika melakukan persembahan di sebuah festival Good Vibes Weekender.

Walaupun sudah memohon maaf dan menyatakan kekhilafan soal pemakaian kerana memberi fokus pada persembahan, namun ia tidak mungkin memadamkan perhatian ramai.

Terbaharu, nama salah seorang anggota Dolla menjadi bualan ‘hangat’ netizen kerana berpenampilan seksi.

Menerusi video dimuat naik oleh Sabronzo di laman TikTok,  dia yang memakai kemeja putih sehingga menampakkan pusat dan skirt pendek dilihat menari bersama rakan kumpulannya iaitu Angel .

 

Hal kerja atau terlepas pandang lagi?

Perkongsian itu menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet di mana ramai meluahkan kekecewaan melihat penampilan Sabrozno atau nama sebenarnya Wan Sabrina Wan Rusli.

Mana tidaknya, kumpulan itu baru sahaja mengeluarkan kenyataan lalai dan terpandang kerana berpakaian seksi, namun lain pula jadinya pada kali ini.

Tidak kurang juga, ada yang mempersoal tindakan berpakaian sedemikian sama ada ia disebabkan tuntan kerja atau sebaliknya.

Bukan dah minta maaf ke?

Tak sejuk ke?

Selain itu ada yang bertanya sama ada penyanyi itu tidak berasa sejuk sewaktu berpakaian sedemikian.

Cantiknya!

Meskipun menerima kritikan, masih ada netizen memuji pemakaian Sabronzo dan Angel yang dilihat sangat cantik walaupun hanya berpakaian ringkas sedemikian.

Terdahulu, Sabronzo pernah dikritik keterlaluan ketika menari tarian ‘twerk’ di TikTok sehingga mengundang kecaman ramai.

Sumber: TikTok @sabronzoooo